Presentation av Marion

M-YJag heter Marion Götlund och har tränat och tävlat hundar sen 1982. Innan dess var jag en sk hästtjej. Har ridit sen jag var liten och även drivit egen ridskola i 8 år (utbildad instruktör på Strömsholm). Kände mig lite ”mätt” på hästar och ”sadlade om” till hundar. Och där fastnade jag.

Jag började min bana mycket genom att försöka läsa mig till hur man tränar hund och det gick väl ”sådär”, man behöver alltid hjälp och all den hjälp jag hade turen att få de första åren är en otroligt bra grund att stå på.

Jag hade turen att i början på 80-talet hamna under Sven o Gunvor Järveruds ”vingar” och är evigt tacksam för de åren. Där fick jag min grund att stå på. Under åren har jag varit på otaliga kurser och läger och ibland tänkt om men grunden är densamma.

Nåt jag  framför allt har lärt mig att det inte är så lätt så det finns EN mall som passar alla hundar utan varje hund måste tränas individuellt. Det är det som är så spännande.

OCH, att det omöjliga tar bara lite längre tid.

Mitt liv är och har varit ett hundliv i ca 30 år. Jag har tävlat mycket i ca 20 - 25 år.
Mest i spår men senare även sök. Ett SBCH har vi fixat till. Har även tävlat 2 Sch-SM där jag i det det första blev kvalicerad till Sch-NM som gick i Norge. Svenska laget (5st) tog guld i spår. En kul upplevelse.Lite annorlunda spår och lite annorlunda lydnad.
Lite lydnad har det också blivit, mest för att tävlingsträna unga hundar men ett SLCH har det ändå blivit.

Mina hundar genom åren har varit 2 boxrar som bara var sällskapshundar.
8 schäfrer där jag tävlade 7 st, 5 på elitnivå i spår. Sen gick jag över till malinois och tävlade spår och sök på elitnivå med den första, Malco.
Skaffade Cleia som tävlades till hkl spår o sök innan hon lades på hyllan, ingen bra tävlingshund.
Tog nya tag och skaffade Yoker,där jag hade stora förväntningar men som visade sig ha stora rädslor, även skotträdd, och inte ett dugg ”vill-to-please”. Men vi har tragglat på och har går mycket bra nu tycker jag. Skam den som ger sig.

2016 flyttade vi från Stockholm till Konga utanför Tingsryd. En stor omställning. Trodde att jag kunde bli behjälplig på Tingsryd BK, älskar föreningsarbete och har lång erfarenhet av det, men där kände jag mig inte välkommen. Så tråkigt.

Däremot startade jag en träningsgrupp, denna, och vi är fn 9 personer i den. Alla lika kanontrevliga. Vi har så jäkla kul på våra träningar. Supergäng.

Cleia & Yokerbilder

Yoker
Cleia
Yoker-ta-apport
Yoker-fokus