Presentation av Cornelia

Jag heter Cornelia Saari, jag har alltid älskat hundar och alltid velat ha en egen hund.

Det har alltid varit min dröm. Så år 2017 blev min dröm sann och jag köpte min alldeles egna hund Silver Mountain’s Oden, en amerikansk bulldog.
Just där och då var de tänkt att jag skulle ha Oden som sällskap men med tankarna på att ställa ut. I början på juli 2018 så flyttade min mamma och lillebror till Tingsryd och jag bestämde mig för att följa med. Efter studenten kändes de bra att få chansen att jobba och tjäna lite extra pengar.

Jag jobbade då på Tingsryd Resort och fick av en kollega tipset att bli medlem i Tingsryds Brukshundsklubb och gå en av kurserna där. Sagt och gjort så gjorde jag det och fick bedömningen att de tyckte Oden var osäker och rädd av sig vilket gjorde mig osäker också.

Det var efter detta jag av slumpen träffade på Marion och Eva på klubben och osäker som jag var frågade jag om de skulle vara kvar länge eller om jag kunde ta ut Oden och träna. De slutade med att vi tränade tillsammans och Marion och Eva hjälpte och lärde mig en hel del bara just då. Det slutade med att de frågade om jag ville vara med i deras träningsgrupp och jag är så glad att jag sa ja.

Den är en sån fin grupp med så trevliga människor och det är verkligen som att vara en del av en liten ”extra” familj. Så TACK! Det är sen den dagen jag fått de ”riktiga” hundintresset och börjat tänka träna och tävla hund. Vi tränar och jobbar på och hoppas på att i framtiden tävla på riktigt.

Silver Mountain’s Oden

Oden1