Presentation av Alva

Alva-KiraKira är min allra första egna hund efter att ha varit uppväxt med mestadels boxer. Jag ville ha en hund som jag kunde klara av att ta hand om själv som femtonåring men ville samtidigt att den skulle vilja träna diverse olika hundsporter. Jag letade länge efter den perfekta hundrasen för mig och föll för schäfern. Trots att jag fick höra hur farliga och galna de var bestämde jag mig för att skaffa en, envis som jag är (i samråd med mamma såklart ;) ) Jag jobbade som en tok hela kvällarna nästan varje dag efter skolan och även helger för att få ihop pengar till min vovve. 

Jag började leta efter uppfödare och tog kontakt med en kennel som hade en planerad valpkull. Ganska snabbt efter det tingade jag en tik och några månader senare stod jag där med min lilla valp i famnen med tårarna i ögonen, stolt som en tupp;)

Hösten 2017 åkte vi och tränade på klubben några gånger, men kände inte riktigt att vi smälte in. Tills vi träffade Marion som genast haffade oss till våran nuvarande sök-och lydnadsträningsgrupp vilket jag var och är väldigt tacksam för. 

Kira var som valp väldigt avvaktande mot vissa människor och hade verkligen noll kamplust. Efter bara några träningar med sök såg man hur hon blev mer och mer bekväm med nya människor och det har verkligen gett resultat. 

Kamp-och leklusten har vi också jobbat väldigt mycket med och idag leker hon hellre än att äta godis i träningen:) Nu tränar vi lydnad och bruks, vilket jag verkligen brinner för! Vi går och bor även tillsammans på Ingelstadgymnasiets hundutbildning och utvecklas och lär oss mycket där hela tiden:)

Kira

Kira1