Presentation av Johanna

Jag heter Johanna och är uppvuxen med både hund och häst. Har varit mer eller mindre aktiv med mina hundar men det har alltid funnits en eller två hundar vid min sida. Favoritrasen har alltid varit boxer, sju underbara boxerflickor har jag haft och tre valpkullar har jag fött upp. Det har även funnits en Leonberger och en Jack Russell i familjen.

Den största delen av mitt hundägande har jag haft hunden som bästa kompis, de har hängt med i alla väder och tillbringat många timmar med mig i stallet och hängt med på ridturen.

Under en period, 89-96 blev det lite mer aktivitet med hundarna, en del utställningar, agility, lydnad- och bruksträning. Var också då aktiv både i boxerklubben (ÖGLO) och i hundklubben (numera nedlagd förening) i Tingsryd.

För ett och ett halvt år sen köpte min yngsta dotter, efter mycket tjat och träget sparande, en liten söt Schäfertik. Hemma hos oss fanns då bara den lilla Jack Russelln ”Råttan” kvar och mitt aktiva hundliv hade legat i träda några år.

Med valp i familjen och dottern som hade stora planer för sitt hundägande blev jag plötsligt privatchaufför till brukshundklubben ständigt och jämt. Där stötte vi ihop med Marion, som snabbt välkomnade oss in i sökgruppen. Mycket trevligt!

Nu skjutsade jag både till brukshundklubben, där jag fick vara publik och till sökskogen, där jag i trevligt sällskap tillbringade största delen av mina lediga söndagar, fikade och agerade figurant. Men ingen hund hade jag att träna!

Tänkte att när jag ändå lade så mycket tid runt hund igen så jag kunde likaväl skaffa en egen J.

Mitt arbete gjorde att jag inte kunde skaffa valp utan jag började leta en omplacering. Boxer trodde jag! Men plötsligt har jag gått och blivit ”kär” i en dobermannhane, nu lite drygt 3 år gammal.

Han flyttade in i mitt hem och mitt hjärta för ungefär ett år sedan. En lätt tokig, klumpig och ganska ouppfostrad kille som i gruppen går under smeknamnet Scooby Doo! Det säger det mesta…..

Vi kämpar på med både lite lydnad, sök, spår, uppletande och lite drag. Det går sakta men säkert framåt, mycket tack vare all hjälp man får i denna trevliga grupp.

Akzo bilder

Axo-sök
Axo-språng
Axo-påG
Axo-hopp2
Axo-hopp1