Presentation av Emma

Emma-OmenJag heter Emma, jag har hållit på med hundar i några år, men alltid varit intresserad av hundar sedan barnsben, vi har alltid haft hundar i familjen. Min första hund skaffade jag när jag skulle börja på gymnasiet, jag gick naturbruk med inriktning hund/sällskapsdjur.  Min fina Fridolf som var en blandning mellan Bernersennen/Labrador, en tuff grabb som jag lärde mig mycket på. För ca 3 år sedan skaffade jag min nuvarande hund Jara, en schäfer som tanken var att jag skulle komma ut på tävlingsbanorna med. Dock har Jara allergi vilket gör att vi ofta får pausa i träningen och vila i perioder då hon går på mediciner. Jara och jag har gått valpkurs, allmänlydnadskurs och startklass. Och så tränande vi några dagar i veckan, men vi kom inte så mycket framåt, tills en dag då jag fick ett meddelande från Marion som frågade om vi ville vara med i en träningsgrupp och då tog det fart i träningen och det började se bra ut. Jara är en fantastiskt trevlig hund som gärna vill jobba, men just nu tränar vi inte för tävling utan bara på skoj tills vi ser att hon blir bättre med sin allergi.

Eftersom Jara har sin allergi och vi lagt ner tävlingssiktet just nu så började jag med hjälp av Marion titta runt efter en hund som skulle kunna passa mig. Marion kastade ut lite trådar här och var och tillslut fick vi napp, vi åkte 100 mil tur och retur för att titta på en malinois grabb, och han fick följa med oss hem, Krokasmedens Omen är nu en i sökgänget och familjen. En 2,5 år ung grabb som vi ser kommer bli en mycket bra hund. Han är förig, trevlig och har alla tassarna på jorden. Nu jobbar vi främst på att få till momenten med mycket lek och har bara väldigt roligt, vi siktar mot tävling framöver.

I vår fina träningsgrupp är vi lite som en familj, vi stöttar, berömmer, ”skäller” och ser varje liten framgång med hundarna som en stor framgång för hela gruppen. Vi är alla är olika på våra sätt, men vi trivs ihop och älskar att umgås med varandra och våra hundar. Hur bra är inte det?  Så TACK alla hundbenare, ni är fantastiska!

Omen

Stå
Missade-fånga
Godis-på-väg2
Godis-på-väg
Glad
fot

Jara

Jara1 Jara2